Румъния ще легализира медицинския коноп

Почти 100 румънски депутати от всички партии предложиха легализирането на канабиса за медицински цели, съобщи Hotnews.ro.

Пациентите с хронични заболявания в Румъния ще имат достъп до медицинският канабис въз основа на специална рецепта, която се получава след специализиран преглед. На 4 юли в Парламента бе внесен законопроект за това.

Alexandra Ana Carstea

Проектът носи името “Виктория”, на името на жена, която страда от рак и умира по-рано тази година. В памет на майка си, Александра, дъщерята на Виктория, се бори за правата на пациентите с терминални заболявания, за да имат достъп до продукти от канабис, които според много изследователи облекчават симптомите и помагат в борбата срещу рака. Александра е успяла да събера 20 000 подписа за легализирането на медицинския канабис и успява да убеди почти 100 депутати от румънския парламент, да подпишат закона за проекта.

И докато всичките ни съседи, в това число и Турция прокарват официални политики в сферата на медицинския и индустриален коноп, тук в България не просто тъпчем на едно място, но и тръгваме в посока обратна на тенденциите, и рискуваме да изостанем сериозно в конкуренцията налагана от съседните Румъния и Македония…

Оставете коментар

%d блогъра харесват това: