НоваТВ: изгони ли България индустрия за милиони?

Интересен репортаж на НоваТВ разкрива историята на няколко конопени ентусиасти, които са били буквално принудени да изнесат безнеса си в съседна Румъния, защото в България законодателството умишлено спъва инициативи като тяхната, за сметка на нечии други интереси.

Камерата на НоваТВ влезе в цех за преработка на коноп в Румъния и интервюира младите предприемачи, които в България биха били в затвора, а от другата страна на Дунав са уважавани бизнесмени, които откриват десетки работни места и плащат данъци на румънсата държава. Защото България е мащеха за своите деца.

България губи милиони от индустрия, на която не дава шанс, заради зле написан закон, а вероятно и неразбиране. Това създава бизнес емигранти – не просто хора, които заминават да работят за някого, а хора, които изнасят бизнеса си, работните места и данъците си. За първи път камера на NOVA влиза в цех за преработка на коноп в Румъния.

Продуктите на PBG Global, вече можете да закупите и тук:

„Всичките ми колеги са бизнес емигранти. На нас ни се наложи да дойдем тук, ние не избягахме. Причината е невъзможността да извършваме това, с което се занимаваме в България. Има един малък „възел” в Закона за наркотичните вещества, който ни пречи”, коментира Александър Червенков.

В цеха в Румъния обработват индустриален коноп и снабдяват фармацевтични компании и компании за хранителни добавки.

Ще влезе ли и канабисът в българския списък с лекарства?

Според Червенков законът у нас не е правилно регламентиран.

„Единствената пречка този бизнес да не се развива в България, не е заради това, че някой иска да спаси някого от нещо. Единствено се спасяваме от развитието на нашата индустрия”, коментира още Александър Червенков.

Оставете коментар

%d bloggers like this: