НоваТВ: изгони ли България индустрия за милиони?

Интересен репортаж на НоваТВ разкрива историята на няколко конопени ентусиасти, които са били буквално принудени да изнесат безнеса си в съседна Румъния, защото в България законодателството умишлено спъва инициативи като тяхната, за сметка на нечии други интереси.

Камерата на НоваТВ влезе в цех за преработка на коноп в Румъния и интервюира младите предприемачи, които в България биха били в затвора, а от другата страна на Дунав са уважавани бизнесмени, които откриват десетки работни места и плащат данъци на румънсата държава. Защото България е мащеха за своите деца.

България губи милиони от индустрия, на която не дава шанс, заради зле написан закон, а вероятно и неразбиране. Това създава бизнес емигранти – не просто хора, които заминават да работят за някого, а хора, които изнасят бизнеса си, работните места и данъците си. За първи път камера на NOVA влиза в цех за преработка на коноп в Румъния.

Продуктите на PBG Global, вече можете да закупите и тук:

„Всичките ми колеги са бизнес емигранти. На нас ни се наложи да дойдем тук, ние не избягахме. Причината е невъзможността да извършваме това, с което се занимаваме в България. Има един малък „възел” в Закона за наркотичните вещества, който ни пречи”, коментира Александър Червенков.

В цеха в Румъния обработват индустриален коноп и снабдяват фармацевтични компании и компании за хранителни добавки.

Ще влезе ли и канабисът в българския списък с лекарства?

Според Червенков законът у нас не е правилно регламентиран.

„Единствената пречка този бизнес да не се развива в България, не е заради това, че някой иска да спаси някого от нещо. Единствено се спасяваме от развитието на нашата индустрия”, коментира още Александър Червенков.

One Response

  1. Ейййй тази простащина българска сега се сетили домати да гледат а вноса на домати кой?парата от вноса… развитието помощта за земеделеца къде е?мръсни долни комунистически ограничени парламентарни боклуци необразовани за нищо не ставате

Оставете коментар