HHC vape

Какво е HHC? Употреби и ползи на този канабиноид

Последните една-две години преминаха в бърза надпревара между производителите, насочени към откриване на нови канабиноиди и изобретяване на нови формули за разнообразяване на пазара. HHC е един от най-новите и полулярни канабиноиди в момента и то не без основание!

HHC е аналог на THC, по подобие на Делта-8 THC, но според някои източници не се показва при тестове за наркотици. Това все още не е потвърдено, така че не го приемайте като твърд съвет от нас. С несъвършенството, специално на Drugcheck 5000, който дава сериозни фалшивопозитивни резултати, не можем да сме сигурни, дори и да ползваме аналгин…

Това, което прави HHC уникален, е неговата стабилност поради високата му устойчивост на окисление, топлина и ултравиолетова светлина, така че не е нужно да обръщате толкова много внимание на съхранението, както вероятно се грижите за Вашето CBD масло.
Въпреки че все още знаем много малко за HHC и потенциалните му приложения, ето какво събрахме за този интересен канабиноид.

Какво е HHC?

HHC означава хексахидроканабинол, който е хидрогенирана форма на THC. HHC се намира естествено в конопа, но доколкото ни е известно, се съдържа в малки количества. За да се извлече използваема концентрация, се преминава през сложен процес за добавяне на водородни атоми към THC чрез използване на катализатор и високо налягане. Това причинява разрушаването на химическата структура на двойната връзка на THC, замествайки я с водород, като същевременно запазва ефикасността и ефектите на канабиноида. Учените са открили поне десет изомера на тази хидрогенирана форма на THC до момента.

Тази лека промяна повишава афинитета на свързване на THC към двата канабиноидни рецептора (CB1 и CB2), както и TRP рецепторите за болка. По-интересното е, че хидрогенирането на THC укрепва неговата молекулярна структура, което го прави по-малко податлив на окисление и разграждане, отколкото неговия канабиноиден източник.

При окисление, THC се лишава от водородни атоми, образувайки две нови двойни връзки. Това води до образуването на CBN (канабинол), който има само около 10% от психоактивната сила на THC. За разлика от THC, HHC не губи сила толкова бързо, когато е изложен на фактори на околната среда като светлина, топлина и въздух.

Така че, ако сте пост-апокалиптичен препер, можете да се запасите с достатъчно голямо количество HHC, без да се притеснявате, че ще загуби от качествата си, докато се подготвяте да посрещнете зомбитата наоколо 😀

Как се сравнява HHC с THC?

Що се отнася до неговия профил на ефект, HHC е много подобен на усещане на THC. Той ще предизвика известно чувство на еуфория, ще промени вашето зрително и слухово възприятие, ще повиши апетита ви и е възможно временно да увеличи сърдечната честота. Някои потребители на HHC, го поставят някъде между Делта-8 THC и Делта-9 THC, описвайки го като повече релаксиращ, отколкото стимулиращ.

Разбира се, молекулярната структура на HHC означава, че канабиноидът предлага много от терапевтичните и здравословни ползи на THC, но няма много проучвания, които са изследвали неговия потенциал в медицината.

В едно проучване, проведено върху бета-HHC при плъхове, канабиноидът демонстрира забележителни болкоуспокояващи ефекти, но са необходими повече изследвания, за да се оцени пълният му спектър от ползи за здравето.

Законен ли е HHC?

HHC е естествен канабиноид, срещан в конопа и като такъв той е законен, стига да идва от коноп и да съдържа по-малко от 0,2% Делта-9 THC. Въпреки това, все още не сме чули и прочели категорично определение или становище на правен орган отностно правния му статус. За момента, се придържаме към твърдението на производители и учени, че съединението е законно, тъй като не фугурура в забранителния списък на наркотичните вещества и се надяваме да остане така.

Назависимо от правната уредба на HHC, от нашият собствен опит и от опита на потребителите му, можем да потвърдим, че се усеща ефекта от използването му.

Затова използвайте тези продукти с повишено внимание! Не се качвайте зад волана, след непосредствена употреба и не използвайте режещи, пробивни и други тежки машини! Консумирайте отговорно и в умерени количества!

Какви са страничните ефекти на HHC?

Подобно на други наскоро открити канабиноиди, липсват изследвания, когато става въпрос за страничните ефекти на HHC. Голяма част от наличната информация за неговите ефекти са спекулативни и идват най-вече като обратна връзка от потребителите.

Досега проучванията показват, че HHC има профил, сравним с риска и безопасността на THC, като подобни нежелани реакции се съобщават от потребители, които са приемали високи дози HHC.

Приемането на твърде много HHC може да причини:

 • приповдигнатост
 • замаяност
 • суха уста
 • повишен апетит
 • безсъние
 • параноя
 • учестен пулс
 • зачервени очи

Колко HHC трябва да приемам за най-добри резултати?

Оптималната доза на всяко вещество зависи от редица фактори, като нива на поносимост, възраст, тегло, метаболизъм и дори пол.

Ако никога не сте използвали HHC, може да не знаете вашата толерантност, за това нашият съвет е да започнете с една-две дръпки, преди да увеличите приема, докато тялото ви реагира по желания начин.

Но ако сте опитен потребител на едното или другото, приемането на подобна или малко по-висока доза HHC би било добра отправна точка. Още веднъж, познаването на вашата толерантност играе важна роля при определянето на оптималната ви доза.

Не на последно място, микродозите могат да започнат с приема на много малко количество, като 1-2 mg, за да останат на ръба на изпитването на психоактивни ефекти и вместо това да получат постоянен когнитивен тласък.

Как HHC взаимодейства с тестовете за наркотици?

HHC - Drug test

Една от ключовите маркетингови точки в продажбата на HHC, освен дългият срок на годност е, че потребителите на HHC няма да се провалят на стандартния 12-панелен тест за наркотици, защото той няма да може да го открие. Нашият съвет е да не се доверявате 100% на тези твърдения, защото дори ние, като търговци, не си позволяваме да правим подобни заключения и честно казано, ако Ви предстои тест в скоро време, по-добре се замислете, дали да го използвате.

Слуховете за това, че HHC не се появява на тест за наркотици, идват предимно от анекдотични доказателства, на определени дистрибутори. Ранните изследвания показват, че HHC не се превръща в 11-хидрокси-THC в черния дроб, което е основният страничен продукт на THC, който може да доведе до фалшиво положителен тест.

Това обаче не е потвърдено в представителна извадка, така че трябва да сте наясно, че все още има риск от провал на дръг теста, при прием на HHC, особено ако е в големи количества.

Къде можете да закупите HHC?

Е, тук сте на правилното място! VIPRISER предлага широк избор от HHC вейп! Ние предлагаме водещи европейски производители на HHC, от коноп с доказан биологичен произход. Можете да изберете между плодови аромати и терпени, извлечени от различни сортове на конопа.

Ето нашите топ предложения:

Последни мисли: Какво е HHC?

HHC е все още обвит в мистерия, но ето кратко резюме на това, което знаем:

 • HHC е естествено срещащо се съединение в конопа, но не се среща в значителни концентрации.
 • Извличането му от коноп изисква преобразуване на THC чрез използване на комбинация от високо налягане и катализатор.
 • HHC е хидрогенирана форма на THC
 • HHC има по-стабилна химическа структура и е по-устойчив на топлина, светлина и въздух от THC
 • HHC има много по-дълъг срок на годност от THC
 • HHC може, да не бъде открит чрез стандартен тест за THC наркотици, но това са предимно анекдотични доказателства.
 • Всеки нов канабиноид, който навлиза на сцената, ни предлага някои уникални предимства, но винаги е препоръчително да останете на сигурно място, когато решите да опитате HHC, особено ако е за първи път.
 • Твърде рано е да се каже дали HHC ще се окаже нещо повече маркетингов трик или пък може да промени правилата на играта.

Източници: Bloom, A. S., Dewey, W. L., Harris, L. S., & Brosius, K. K. 9-Nor-9-hydroxy-hexahydro cannabinol a cannabinoid with potent antinociceptive activity: comparisons with morphine. J Pharmacol Exp Ther, 200, 263-270.

Резюме
product image
Рейтинг
1star1star1star1star1star
Рейтинг
no rating based on 0 votes
Марка
Kanavape
Продукт
HHC vape
Цена
BGN 65
Наличност
Available in Stock

Оставете коментар